Nasi Kak Wook

Kalau tanya apa makanan kat kelantan sure orang akan jawab nasi dagang, laksam, serunding dan lain lain…

Selalu kita lupa… Satu lagi makanan popular kelantan, nasi kak wook… Sapa tu kak wook? Saya pun tak tahu… Haha

Nasi ini ada ayam goreng yang dipotong kecil, dibubuh kuah kari/gulai ayam ala dalca dan sedikit sambal belacan cair…

Kenapa ia popular di area kotabharu? Sebab murah. Kebanyakan orang kelantan makan sarapannya heavy. Pagi2 dah nasi berlauk!! Saya kalau kat utara makan kuih dua tiga je… Tengah hari pun heavy juga. Jadi makanan ini murah dan mengenyangkan…

Kalau turun kota bharu cari lah nasi kak wook

20130327-100813 AM.jpg

Bye 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s