Perasan trail runnerlah pulok…

Tak de apa sangat nak citer, lagi dua minggu je nak PBIM2014. Owh by the way, tu pertama kali saya join FULL MARATHON, giler ke hapa entah lah…

Semenjak dua ni saya suka run ikut route jalan tak berturap… Alhamdulillah dua benda tu ada kat rumah mertua saya dan hospital saya kerja.

Trail run memang syiok, tetambah lagi ada naik turun. Kalu flat trail bosan gak… Kat area saya duduk tak banyak inclination sebab tanah bendang je… Mostly saya lari lorong tepi bendang, bukan petak bendang. Rosak padi orang oii… Hehe

IMG_5061-0.JPG lawa tak? Permai rasa…

Sambil run, saya snap dua tiga gambaq yang cun… Alhamdulillah tempat kerja saya ada route menghala ke tanah bendang… Hampir 90% tanah merah…

IMG_5058.JPG lari tepi tali ayaq!!!

Mesti orang KL jeles… Haha

IMG_4894-0.JPG eh lupa la yg saya beli Garmin Fenix 2

Kena cari route… Seronok plak…

IMG_5056.JPG lupa nak habaq saya dah lama beli Columbia Ravenous Lite ni, cuma tak review kasut ni

Banyak benda yang saya beli mcm pureflow2, ravenous lite, fenix2 etc etc yang saya tak update… Alahai…

IMG_5088.JPG lawa kan? Jangan jeles… Hehe

Ok lah, esok kerja… Ada op, lagi tiga hari nak Penang Marathon, ambil full marathon plak tu… Gila…

IMG_4666.JPG kerja gila

Ok lah… Ngantuk ni… Nanti update lain… Salam

#runningsurgeon

Advertisements

4 thoughts on “Perasan trail runnerlah pulok…

  1. jogging kawasan sawah mmg best….tp yg xbest laluan 2 jgk org kampung guna…depa tgk org jogging mesti pikiaq…buang tebiat ka pa…pas 2 usha peliq hahaha…

    • Haha, saya dah masak & lali dgn menda tu… Kadang kalu bebudak kecik konon dok lari lari laju dari kita kata, kami lagi laju dari abang/pakcik… Buat dekk je… Nanti depa semput… Sure diorang mengah la nak ligan balik… Kadang ada yg kata joging ye… Saya senyum je… At least they acknowlegde us… 😉

    • Salam, trail shoe ni agak payah nak beli sebab kurang popular banding racing flat shoes. Tapi kalau kat alikhsan n studio ada la kat section trail, kesesuaian masih sama dengan foot arch faris pakai kasut run. Dan preference mcm nak beli minimal, atau full maximal cushion. Mcm saya kasut run biasa dah lebih 8 tapi kasut trail baru 2 je… Sbb jarang pakai, pastu kdg kasut run biasa grip dia agak ok bila masuk selut. Paling murah as usual kasut bata… Tapi lain dari tu saya tak pasti…

      Saya cadangkan kalau pergi kedai kasut, cari off-season punya kasut. Selalunya mereka offer murah banding jenama baru. Mcm studio sport centre akan jual brooks glycerin12 rm259 banding new glycerin13 rm599.

      Anyway ni link untuk guide secara kasar nak cari kasut trail…

      http://www.runnersworld.co.uk/triathlete/triathlon-run/trail-shoes-buyers-guide/4519.html

      Sorry reply lambat, busy kerja….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s