Dah tiga tahun rupanya aku run

Dalam awal minggu pertama bulan April, genaplah tiga tahun aku dok gila lari. Alhamdulillah buat 6HM, 1FM dan 1 duathlon. Pace pun dah makin cantik sikit. Cuma perut je gendut balik sebab tak jaga makan… Haha


Cuma kawan dok tanya, bila pulak nak try swimming? Persoalan yang baguih… Cuma masih tadak masa proper… InsyaAllah cuba. Mmg menarik… 


Alhamdulillah dalam perjalanan tiga tahun dulu ada orang ketawakan usaha aku sekarang ada yang ikut dan follow usaha aku untuk hidup sihat. Ada yg siap telefon tanya kasut apa nak beli untuk run… Ada yang tanya macam mana nak start diet… Ada yang tanya macam mana nak lari… Ada yang tanya macam mana nak prep nutrition masa lari. Walaupun aku doktor tapi bukannya aku serba tahu pasai nih… Tau sikit2 tu boleh la nak tunjuk… 

   So far until April 2015

Sebagai ‘role model’ kepada pesakit aku tak nak bila aku bagi nasihat kat pesakit amal gaya hidup sihat pesakit dalam hati kata,”eleh, cakap tak serupa bikin doktor nih… Dia pun gemuk jugak…” 

   Pakai kasut asics hyperspeed6 la pulak… Kaki dah kuruih ala Mo Farah, haha


Aku dah lah strong family history, pastu check risk kat  Qrisk.org aku pun dalam 4.5%. Jadi kena amal gaya hidup sihat. Nyawa adalah amanah tak terhingga nilanya…

Ok lah… Kali ni mmg short sket aku melalak dalam nih. Thanks to my wife and family for full support of this…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s